Ataması yapılmayan öğretmenlerin oturma eylemine Türk Eğitim-Sen'den destek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Kasım 2012 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliğinin değiştirilmesine ilişkin, ?Eğitim ve öğretime odaklanma yerine ne giyeceğine odaklanan bir öğrenci profili ile karşı karşıya kalacağız? dedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Abdi İpekçi Parkı'nda oturma eylemi başlatan ataması yapılmayan öğretmenleri ziyaret ederek destek verdi. ?Şubatta 30 bin adil atama bekliyoruz', '36 öğretmen intihar etti', ?Öğretmenler Günü'müz yine kutlu değil' pankartları açan ataması yapılmayan öğretmenler, intihar eden 36 öğretmenin fotoğraflarını yere sererek oturma eylemlerini sürdürdü. Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk da ataması yapılmayan öğretmenlerin oturma eylemine katılarak bir basın açıklamasında bulundu. Ataması yapılmadığı için intihar eden öğretmenleri rahmetle andığını belirten Koncuk, ?Bu ülkede terör örgütü bile hakkını eylem yaparak alıyorsa, anadilde savunma hakkını aldılar. Bu gidişle anadilde eğitim hakkını da bunlara verirler. Ağlayana veriyorlar, biz de ağlayacağız. Biz de ataması yapılmayan, işsiz gezen milyonlarca gencimiz adına hakkımıza düşeni talep edeceğiz? şeklinde konuştu.

Türkiye'de 300 bin öğretmen ihtiyacının olduğunu söyleyen Koncuk, ?Kim öğretmen ihtiyacı yok diyorsa buradan ben onu ?koskoca bir yalancı' olarak ilan ediyorum? dedi.

Türk eğitim sisteminin değişmesiyle işin bitmediğini savunan Koncuk, yeni sistemin (4+4+4) en az 100 bin öğretmen ihtiyacını yarattığını herkesin bildiğini söyledi. Koncuk, ataması yapılmayan öğretmenlerin haklarını elde edememesi durumunda Aralık ayı sonunda Ankara'da eylem yapacaklarını bildirdi.

Koncuk, basın açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, ?Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin kılık ve kıyafetlerini düzenleyen yönetmeliğinin değiştirilmesine' ilişkin sorusuna, Koncuk, ?Uzun zamandır tartışılan bir konuydu bu. Doğrusu bizim her zaman çekincelerimiz oldu bu konuda. Çünkü Türkiye'de gelir dağılımı problemi var. Karnını doyuramayan, çocuğunu kahvaltı yaptıramadan okula gönderen ailelerimizin varlığını bu ülkede herkes biliyor. Bu durumda okullarımız podyuma döndüğünde bu fakir fukaranın çocuğu bu podyum yarışında nasıl yarışacak. Dolayısıyla anne ve babalar üzerinde çok ciddi baskılar oluşacağını düşünüyorum? cevabını verdi.

Eğitim ve öğretimdeki hedefin öğrencileri öğrenmeye kanalize etmek olduğunu belirten Koncuk, bundan sonraki süreçte gerek kız gerekse erkek öğrencilerin ?bugün ne giyeceğim' telaşına düşeceğini ifade etti. Koncuk, ?Dolayısıyla eğitim-öğretime odaklanma yerine ne giyeceğine odaklanan bir öğrenci profili ile karşı karşıya kalacağız? dedi.

Serbest kıyafet uygulamasını okullarda güvenlik problemi yaratacağına işaret eden Koncuk, bundan sonra ?kim öğrenci kim öğrenci değil' bu ayrımın yapılamayacağını söyledi. Koncuk, serbest kıyafet uygulamasında acele edildiğini düşündüklerini bildirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Yalnız İmam Hatipliler yönünden Kur'an'ı Kerim Dersi'ni başörtülü okumak yönünden yapılanın yanlış olmadığını düşünüyorum. Çünkü İmam Hatip Okullarına çocuklarını gönderen velilerimizin zaten dini hassasiyeti olan insanlardır. Kız öğrencilerin İmam Hatiplerde gördüğü dersler zaten Kur'an dersidir. Kur'an'ı Kerim'i okumanın şartları vardır ve tesettür bunlardan bir tanesidir.?

Pazarlama öğretmenliği mezunu Abdulkadir Doğanay, ?300 bin insan bu ülkede öğretmenlik yapmıyor. Ben, garsonluk, temizlikçilik yaptım. Öğretmen olduğumuz gerekçesiyle hiçbir şirket bizi işe almıyor. Bizim mağduriyetimiz 300 bin öğretmenin mağduriyeti? dedi.

Sosyal bilgiler öğretmenliği bölümünden mezun olan ve 6 yıldır atanmayı bekleyen Meltem Yağcı, ?Ben yıllardır atama bekleyen bir öğretmenim. 2006 mezunuyum. Mesleğimi çok seviyorum. Öğretmenlik bir aşk işidir, ben bu aşka yıllarımı verdim. 24 Kasım'ı yine öğrencilerim olmadan geçirdim. En kısa zamanda Başbakanımız bizim sesimizi duysun ve okullarımızdaki öğretmen açığının bir nebzede olsa kapatılması için Şubat ayında 30 binlik atama yapılsın? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber